| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kevabčata a kjuftety


Doba přípravy:13:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:30.5.2017

Ingredience:

500 g hovězí maso
500 g vepřový bůček
25 g sůl
2 g mletý černý pepř
4 g mletý kimion (římský kmín)
10 g čubrica (saturejka)
50 g cibule

Popis:

Hovězí a vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme a necháme asi 7 hodin odležet v ledničce. Pak přidáme kimion, dobře promícháme a necháme dalších 5 hodin odležet. Potom směs rozdělíme na dvě poloviny. Jedna polovina je již hotova a uděláme z ní kevabčata, což jsou válečky cca 15 g. Do druhé poloviny přidáme ještě čubricu a najemno nakrájenou cibuli a po promíchání vyrobíme kjuftety, ve tvaru placiček cca 35 g. Pracujeme stále s mokrýma rukama. Kevabčata i kjuftety klademe na středně rozpálený gril. Během grilování neustále zvlhčujeme postřikováním vodou.


Jít na recept Kevabčata a kjuftety >>