500g vepřového na guláš
500g rajčat
500g paprik
200g cibule
rýže
několik brambor
sůl
sladká paprika
petrželovou nať
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky a dáme do hrnku na půl hodiny předdusit.
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu jako na lečo (rajské je lépe oloupat).
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Pekáček vyložíme bramborami, na ně dáme vrstvu zeleniny, prosypeme rýží a sladkou paprikou. Na to vrstvu předdušeného masa a sekanou petrželovou nať, na to opět vrstvu zeleniny s rýží a sladkou paprikou. Navch pokladene plátky brambor a zalijeme vodou a zbylou štávou z dušení masa aby bylo vše těsně pod vodou.
Dusíme v troubě asi 2 hodiny, poslední půl hodiny bez poklice aby se brambory opekly.