0,5 kg brambor
0,5 kg kapusty
0,4-5 kg vepřové ramínko
sůl
česnek 2 stroužky
cibule 2 ks
hl. mouka na jíšku
pepř
vegeta
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do 1 l vody.Přidáme pepř vegetu a dosolíme. Vodu můžeme v případě potřeby doplňovat.
Když je maso téměř měkké,přidáme o,5 kg nakrájených brambor na kostky a 0,5 kg kapusty rovněž pokrájené na kostky.Dolijeme vodu tak, aby bylo vše potopeno asi 5 mm.
Po uvaření brambor a kapusty zahustíme vše cibulovou jíškou a vaříme ještě asi 100 min. Těsně před podáváním přidáme rozmačkaný česnek dle chuti 2 - 3 stroužky. Podáváme na stůl.