straky (podkovičky) z kapra široké zhruba 4 cm
sůl,
citron,
pepř,
rostlinný olej,
několik větších podlouhlých brambor,
strouhaný tvrdý sýr,
máslo,
příslušný počet čtverců alobalu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Většího opracovaného kapra nakrájíme i s kůží na steaky (podkovičky), osolíme a ocitronujeme (případně do zářezů v kůži vložíme dílky citronu), potřeme olejem a necháme v chladu alespoň půl hodiny odležet. Pak grilujeme po obou stranách celkem 12 minut. Hotové steaky jemnsě poprášíme pepřem.
Brambory i se slupkou omyjeme a jednotlivě (či maximálně po dvou) zabalíme do alobalu. Grilujeme neco málo přes půl hodiny. Brambory z alobalu vyjmeme, shora nařízneme, do zářezu vložíme máslo, strouhaný sýr a špetku soli, podáváme jako přílohu ke kapru