| Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Recepty doma | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony | Domácí účto | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr s grilovanými brambory


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.1.2016

Ingredience:

straky (podkovičky) z kapra široké zhruba 4 cm
sůl,
citron,
pepř,
rostlinný olej,
několik větších podlouhlých brambor,
strouhaný tvrdý sýr,
máslo,
příslušný počet čtverců alobalu

Popis:

Většího opracovaného kapra nakrájíme i s kůží na steaky (podkovičky), osolíme a ocitronujeme (případně do zářezů v kůži vložíme dílky citronu), potřeme olejem a necháme v chladu alespoň půl hodiny odležet. Pak grilujeme po obou stranách celkem 12 minut. Hotové steaky jemnsě poprášíme pepřem.
Brambory i se slupkou omyjeme a jednotlivě (či maximálně po dvou) zabalíme do alobalu. Grilujeme neco málo přes půl hodiny. Brambory z alobalu vyjmeme, shora nařízneme, do zářezu vložíme máslo, strouhaný sýr a špetku soli, podáváme jako přílohu ke kapru


Jít na recept Kapr s grilovanými brambory >>