1,5 až 2 kg kapr
1 větší cibule nebo dva menší pórky
2 polévkové lžíce olivového oleje
kmín
sušená petrželová nať
majoránka
podravka
grilovací koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Je zapotřebí větší teflonová pánev.
Rybu očistíme, vykucháme, opereme a nakrájíme na 1 cm silné
podkovy. Maso osolíme a na pánvi promícháme s olejem,
podkovy naskládáme do sebe aby vznikl jeden celek
a posypeme kmínem (nešetříme). Přiklopíme a necháme
dusit asi 20 minut. Po vytvoření růžové kůrčičky maso
otočíme (pomocí talíře,jako "placku")
Nakrájenou cibuli na slabé kolečka v ruce zmáčkneme a maso posypeme, přidáme grilovací koření,podravku, petrželku a majoránku.
Přiklopíme a dusíme dalších 15 minut.