kapr
cibule
petržel
paprika
mrkev
rajčata
petrželka
houby
sůl,pepř
nové koření
bobkový list
smetana
tuk na smažení
masox
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kapra předem naporcujeme příčně na podkovy asi 5 cm silné osušíme v utěrce, nasolíme a posypeme pepřem, porce několikrát propíchneme vidličkou a odložíme na 20 minut do chladna. Mezitím si nakrájíme na kolečka kořenovou zeleninu,cibuli,rajčata a papriku.Připravíme si vývar z Masoxu a dáme si povařit houby. Rozehřejeme si tuk na smažení, vložíme na něj porce kapra a po obou stranách osmaneme.Přilijeme vývar,přidáme zeleninu,koření a houby.Zakryjeme poklicí a necháme za občasného polévání péci asi 20 minut - neobracet aby porce zůstaly pěkně v celku.Asi pět minut před dopečením polijeme smetanou.Porce na talíři ozdobíme zeleninou a posypeme sekanou petrželkou.Jako příloha je nejlepší tmavý chléb.
Přeji dobré chutnání.