1 kg vepřové plece
1 kg koleno s kůží
300 g vepřových jater
1 ks vepřového srdce
1 ks vepřového jazyka
sůl,mletý pepř
nové koření mleté
majoránka
česnek
cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže semeleme. Maso promícháme s kůžemi a s vývarem, dochutíme kořením a česnekem. Takto připravenou směs na tlačenku plníme do k tomu určených sáčků a necháme asi 30 minut táhnout, nebo jednodušeji necháme promíchanou a ochucenou tlačenku prohřát v hrnci a potom teprve plníme do sáčků. Tlačenku necháme zchladnout, pravidelně otáčíme.