|
Recept na Husarská roláda
|
|
|
| |
Postup přípravy:Bôčik vykostíme, umyjeme, rozrežeme na plát a vyklepeme do šírky. Hovädzí orez zomelieme s cibuľou, pridáme rozdrvenú rascu, čierne korenie, roztlačený cesnak a soľ. Zmes dobré premiešame a pridáme ošúpanú, na kocky nakrájanú salámu. Na pripravený plát rozotrieme zomleté mäso, naplnený plát zvinieme, previažeme motúzom a na povrchu osolíme. Roládu položíme na posekané kosti na pekáč, mierne podlejeme vlažnou vodou a dáme piecť do rozohriatej rúry. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou, šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké, dozlata úpečené mäso vyberieme z pekáča, štav vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, metličkou rozmiešame a prevaríme. Napokon štavu precedíme cez husté cedidlo do čistého hrnca a necháme na okraji sporáka, kým sa tuk neoddelí od šťavy.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Husarská roláda, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/husarska-rolada">Recept: Husarská roláda</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Husarská roláda:
|