1/2 kg hovězího masa (roštěnec, zadní)
30 dkg syrových brambor
1 větší mrkev
1 větší cibule
1/2 menšího celeru
malý kousek petržele
morkovou kost (nemusí být)
sůl, pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zadní hovězí maso nakrájíme na malé kostky, mrkev a brambory rovněž na plátky. Ostatní zeleninu jemně rozsekáme. Maso udusíme do měkka. Do ohnivzdorné mísy vyklepneme uvařený morek, můžeme jej vynechat, dáme udušené měkké hovězí maso i se šťávou (roštěnec nemusíme předem dusit), dáme vrstvu osolených brambor, mrkve a cibule a posypeme sekanou zeleninou. Toto pořadí opakujeme ještě jednou. Pokrm dusíme 3/4 – 1 1/2 hodiny. Podáváme v téže míse.
Příloha: Saláty