400 g masa
např. směsi uzeného bůčku
vepřového ramínka a jehněčího krku
1 veka nebo 6 rohlíků
4 vejce
250 ml mléka nebo masového vývaru
1 svazek kopřiv nebo zelených bylinek
2 lžíce oleje na vymazání pekáče
1 lžička vegety
sůl
mletý pepř
muškátový květ
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny druhy masa uvaříme do měkka.pečivo a uvařené vychladlé maso nakrájíme na asi 1 cm velké kostičky.kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme. Z bílků a lžíce studené vody připrravíme sníh. V hrnečku rozšleháme žkoutky s mlékem nebo masovým vývarem, solí, pepřem a květem. Nalijeme na pokrájené pečivo a když se tekutina vsákne, vmícháme kostičky masa a kopřivy. Nakonec nádivku ještě vylehčíme sněhem z bílků. celou směs nalijeme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě upečeme doztatova. Podává se např. se špenátem.
Příprava trvá asi 45 minut
Porce je pro 4 osoby