1400 g kuře (2 ks)
100 g houby
150 g kuřecí játra
100 g máslo
20 g sůl
3 g mletý pepř
30 g petrželka
4 ks houska
2 dl mléko
4 ks vejce
1 g majoránka
200 g slanina
0,5 dl olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Recept maďarské kuchyně .
Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě smaženými hranolky a salátem.