800 g vepřové panenky
1 čerstvá feferonka
50 ml olivového oleje
600 g mini rajčátek na stopce
50 ml panenského olivového oleje
pepř
sůl
bazalkový karamel:
karamel
80 g cukru
100 ml vody
1 limetka
hrst lístků bazalky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Panenku očistíme a naložíme ji na hodinu do marinády z oleje, jemně sekané feferonky, pepře a soli.
Poté maso na pánvi ze všech stran opečeme, přiklopíme a velmi pozvolna dopékáme do požadovaného stupně propečení. Po dopečení nakrájíme.
V pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vodou, přidáme šťávu z jedné limety a svaříme na medovou konzistenci. Přidáme nasekanou bazalku a necháme zchladnout.
Těsně před dokončením přípravy masa opečeme krátce na rozpáleném oleji mini rajčátka na stopce z obou stran, přiklopíme a ještě asi 2–3 minuty dopékáme přiklopené. Na závěr osolíme a opepříme.
Porci masa podáváme s větvičkou rajčátek a pokapeme bazalkovým karamelem.