| EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | FormOffice | Omalovánky | Formuláře na PC | Domácí účto | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Grilovaná vepřová panenka s bazalkovým karamelem


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.10.2022

Ingredience:

800 g vepřové panenky
1 čerstvá feferonka
50 ml olivového oleje
600 g mini rajčátek na stopce
50 ml panenského olivového oleje
pepř
sůl

bazalkový karamel:
karamel
80 g cukru
100 ml vody
1 limetka
hrst lístků bazalky

Popis:

Panenku očistíme a naložíme ji na hodinu do marinády z oleje, jemně sekané feferonky, pepře a soli.
Poté maso na pánvi ze všech stran opečeme, přiklopíme a velmi pozvolna dopékáme do požadovaného stupně propečení. Po dopečení nakrájíme.
V pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vodou, přidáme šťávu z jedné limety a svaříme na medovou konzistenci. Přidáme nasekanou bazalku a necháme zchladnout.
Těsně před dokončením přípravy masa opečeme krátce na rozpáleném oleji mini rajčátka na stopce z obou stran, přiklopíme a ještě asi 2–3 minuty dopékáme přiklopené. Na závěr osolíme a opepříme.
Porci masa podáváme s větvičkou rajčátek a pokapeme bazalkovým karamelem.


Jít na recept Grilovaná vepřová panenka s bazalkovým karamelem >>