| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Rybář | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Sladké pokrmy > Koláče Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Frgály

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:30
Počet porcí: 8
Autor:
Zobrazeno/týden: 3048x / 4x
Přidáno/změněno: 7.6.2010
Kategorie: - Sladké pokrmy - Koláče

Inredience:

těsto (8 koláčů):
mouka hladká 500g
mouka polohrubá 500g
cukr krystal 150 g
vejce celé 1 ks
žloutek 3 ks
sůl 1 kávová lžička
majonéza (základní) 1 velká lžíce
mléko 0,5 l
citronová kůra z jednoho citronu.

náplně.

maková (suroviny na 10 ks frgálů)
mák 1 kg
voda 1,50 l
curk krystal 500 g
vanilkový cukr 2 ks
krupice hrubá 0,10 l
citronová kůra z 1 ks citrónu
rumová příchuť nebo rum přiměřeně

tvarohová (suroviny na 7 - 8 ks frgálů)
tvaroh 1 kg
žloutek 4 ks
bílek 7 ks
cukr mletý 100 g
rozinky 1/2 balíčku
citronová kůra z 1 ks citrónu
vanilkový cukr 2 ks
mléko 0,10 l
cukr kripice 200 g

hrušková (suroviny na 20 ks frgálů)
sušené hrušky 1,5 kg
sušená jablka 0.5 kg
hladká mouka 500 g
voda 1 litr (i více)
skořice mletá 3 lžíce
hřebíček celý (mletý) 10 ks (lžička)
muškátový květ ( mletý) 3 ks (lžíce)
cukr krystal 750 g
vanilkový cukr 2 ks
citronová kůra z 1 ks citrónu
rumová příchuť (rum) 1 lžíce (0,10 l)

posýpka
máslo,
hladká mouka
cukr moučka



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Těsto:
Do mísy dáme mouku, rozmícháme sůl, na vytvořený důlek vlijeme ohřáté mléko, přidáme cukr, kvasnice. Až kvasnice vyplavou na povrch, pomalu mícháme a přidáváme postupně vajíčka, olej, majonézu a citronovou kůru. Dobře promícháme a dáme kynout. Když těsto kyne promícháme a dáme opět kynout, pak znovu promícháme tak až se dělají bubliny. Těsto takto propracované dáme znovu kynout. Až je těsto nakynuté, odvážíme 250g kousky a z nich uhněteme bochánky a znovu necháme kynout. Bochánky přikryjeme ubrusem. Nutné je teplo v místnosti, kvůli kynutí. Nevětrat, bez průvanu. Až bochánky vykynou, těsto vyvalujeme malým válkem do kulatého tvaru silného asi 3 milimetry a klademe na plechy. Znovu necháme kynout. Na dobře vykynuté těsto klademe pomazánku (makovou, tvarohovou, hruškovou). Na povrch pomazánky sypeme posýpku. Před vložením do trouby pomastíme kraje máslem. Takto pěkně nakynuté, pomazané a posypané koláče pečeme do růžova v troubě. (V konvektomatu na 190° C zhruba 5 minut a nebo nastavit na více minut, ale koláče hlídat.) Z trouby vytažené frgály potíráme mlékem. Po vychladnutí pokapeme ochuceným roztopeným cukrovým máslem (Ramou).

Maková náplň.
Pomeleme mák. Mák vaříme za stálého míchání 5 až 10 minut v 1,5 l vody. Při vaření přidáváme cukr krystal, vanilkový cukr, hrubou krupici až je hustější a hladký. Po vychladnutí přidáváme citronovou kůru a rum nebo rumovou příchuť. Mažeme 1/2 vrstvu na těsto.

Tvarohová náplň.
Tvaroh (tuhý) rozmícháme se žloutky, mletým cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a je-li tvaroh moc tuhý přidáme mléko. Z bílků ušleháme sníh spolu s cukrem do silného zhoustnutí. Vše smícháme dohromady a mažeme na těsto v 1/2 cm vrstvě.

Hrušková náplň.
Sušené hrušky a jablka dáme společně vařit. Uvařené a vychladlé odstopkujeme a vyočkujeme. Důkladně umeleme na kaši. Mouku za stálého míchání na sucho upražíme do slabě růžova. Takto připravenou jíšku zalijeme 1 l (i více) vody a vaříme tak, aby byla omáčka hladká a bez hrudek. Pak vše smícháme a dochutíme kořením (skořice, hřebíček, muškátový květ), cukrem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a rumovou příchutí (rumem). Mažeme na těsto v 1/2 cm vrstvě.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Frgály:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Koláče
Pařené buchty s tvarohom 18.10.
Svatební vdolečky 10.11.
Půlené buchty 10.11.
Vitacitový koláč 10.11.
Ovocný bezlepkový koláč 13.12.
Jablkový rychlý koláč 18.07.
Koláč z domácí pekárny 07.12.
Majolkové koláče 07.12.
Máslové koláčky 28.12.
České buchty s náplní 23.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0714s norob)