|
Recept na Eliusovy francouzské brambory
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nazačiatok si uvaríme zemiaky a vajcia. Potom si nakrájame na plátky varené zemiaky, salámu, klobásku, uvarené vajcia, šampióny (ak už neboli. Syr pokrájame na menšie kocky. Vymastíme si maslom mysu z janského skla alebo nejaký hlbší pekáč. Po stránách aj dne uložíme vrstvu zemiakov. Okoreníme a posolíme. Na ne dáme vrstvu salámy, klobásy a olív. Potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany. Dáme ďaľšiu vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme. Dáme vrstvu vajíčok, syra a šampiónov. A znova vrstvu kyslej smotany. V tomto poradí robíme vrstvy až do spotrebovania všetkých prísad tak aby nám hore ostala vrstva zemiakov, ktorú osolíme, okoreníme a potrieme vrstvou masla. Pečieme cca 1 hodinu, kým sa nám zemiaky na vrchu nesrbia dozlatista. Dobrú chuť.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Eliusovy francouzské brambory, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/eliusovy-francouzske-brambory">Recept: Eliusovy francouzské brambory</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Eliusovy francouzské brambory:
|