| Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Eliusovy francouzské brambory


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:7.12.2014

Ingredience:

6 vajec
1 kg zemiakov
200 g kvalitnejšej klobásky
300 g jemnozrnej salámy
1 malú konzervu šampiónov
1 malú konzervu kukurice
1 menšie balenie olív
300 g udeného syra
maslo
2 kelínky kyslej smotany
mleté čierne korenie
soľ

Popis:

Nazačiatok si uvaríme zemiaky a vajcia. Potom si nakrájame na plátky varené zemiaky, salámu, klobásku, uvarené vajcia, šampióny (ak už neboli. Syr pokrájame na menšie kocky. Vymastíme si maslom mysu z janského skla alebo nejaký hlbší pekáč. Po stránách aj dne uložíme vrstvu zemiakov. Okoreníme a posolíme. Na ne dáme vrstvu salámy, klobásy a olív. Potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany. Dáme ďaľšiu vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme. Dáme vrstvu vajíčok, syra a šampiónov. A znova vrstvu kyslej smotany. V tomto poradí robíme vrstvy až do spotrebovania všetkých prísad tak aby nám hore ostala vrstva zemiakov, ktorú osolíme, okoreníme a potrieme vrstvou masla. Pečieme cca 1 hodinu, kým sa nám zemiaky na vrchu nesrbia dozlatista. Dobrú chuť.


Jít na recept Eliusovy francouzské brambory >>