vepřové koleno zadní
česnek 4-6 stroužků
sůl 1 lžíce
cibule 1-2ks
sádlo 50g
voda 200 ml
drcený kmín 1 lžíce
světlé pivo 300-500 ml
kremžská hořčice 2 lžíce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.
Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.
Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.
Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.