400 hl. mouky
20 dkg droždí
200 ml teplé vody
2 dcl olivového oleje
sůl
cukr
100 g zel. a černých oliv
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z droždí, cukru a části vlažné vody si připravíme kvásek. Do mísy přidáme prosátou mouku, olivový olej,sůl a zbytek vody. Promícháme a na pomoučněném vále válíme a hněteme asi 10 min. Těsto řádně propracujeme a poté necháme cca hodinu na teplém místě kynout. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny, které roztáhneme na velikost cca 30x15 cm a poklademe do středu olivy, které jsou nakrájené na čtvrtiny. Placku poté přeložíme. Tyto hotové dva kusy potřeme olivovým olejem a necháme cca 20 min odpočinout na pečícím papíru již na plechu. Poté už jen v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 min při teplotě kolem 220 stupnů.Necháme vychladnout a podáváme.