1/2 l vývaru z uzeného masa
1 kg hladké mouky
2 lžičky soli
5 dkg droždí
10 dkg sádla
2-3 celá vejce
1/2 kg uzeného masa
1 kg klobásy
párky (dle chuti) 20 dkg anglická slanina
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy dát mouku, sůl, vejce. Ve vlažném vývaru rozpustit droždí a pak vlít do mouky. Vývar zhotovíme vyvařením uzeného masa, které koupíme dle vlastní chuti (krkovička, kotleta)s polévkovým kořením.Sádlo rozpustit a vlažné vlít do těsta. Dobře vypracovat vláčné těsto, nechat vykynout a dělat bochánky naplněné uzeným masem a párky obalenými plátkem anglické slaniny nebo klobásou. Péci asi na 180 °C dozlatova. Upečené potřít zbytkem vývaru s trochou rozpuštěného sádla.