Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.V hlubší pánvi nebo v širokém kastrole ( aby se nám pak snadněji zavařili nočky ) rozpustíme máslo a plátky česneku na něm zvolna opečeme do světlorůžova. Dbáme aby, česnek nezhnědl – byl by pak hořký.
Opečený česnek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme a pak zalijeme 1 l vody, osolíme a necháme přibližně 10 min povařit.
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky a postupně je zavaříme do mírně vroucí polévky. Nočky nejprve velmi nabudou, proto je opatrně v polévce otáčíme a nezavařujeme všechny najednou. Hotovou polévku odstavíme.
Ve smetaně rozšleháme žloutky a vlijeme do vroucí polévky, aby se zahustila. Již nevaříme. Dochutíme nasekanou pažitkou či petrželkou a podáváme.