olej 3 lžíce
solamyl 2 lžíce
maggi 2 lžíce
sůl 1 lžička
kari kožení 2 lžičky
worcestr 1 lžička
sojová omáčka 1 lžička
pepř mletý 1/1 lžičky
žloutek z jednoho vejce
utřený česnek se solí 1 stroužek
chillie koření mleté 1/4 lžičky.
toto vše na 1/2 kg nejlépe vepřového masa (ramínko,krkovička,plecko nebo libový bůček)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájet na kostičky o hraně 2-3 cm.Uložit do nádoby (ne z umělé hmoty)zalijeme výše uvedenou směsí,řádně promícháme,upěchujeme a zatížíme talířkem apd. Uložíme do lednice cca maximálně do 5°C a ponecháme 12 hod. i déle.
Do trocha rozpáleného oleje vkládáme kousky masa na plochu,abychom každý po opečení mohli obrátit a opéci po druhé straně.pečeme cca 10 min.Maso musí být do zlatova opečené s kůrčičkou.
česká čína?
Asi bych přidala trošku (lžičku) cukru, řekla bych, že je v tomto receptu dost důležilý. A místo žloutku buď jen bílek nebo celé vajíčko. A vlastně bych zredukovala počet ingrediencí - takhle se budou chutě překrývat a výsledná chuť je určitě nedefinovatelná.
Napsal: Gába dne 9.2.2010 11:26:56
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Česká čina: