2 římské hlávkové saláty
1 bageta
1/4 hrnku hoblin čerstvého parmazánu
2 lžíce jemně strouhaného parmazánu
8 sardelí
2 stroužky česneku
2 lžíce dijonské hořčice
po jedné lžičce kaparů
worcesterské omáčky
vinného octa
čerstvá šťáva z jednoho citronu
2 vejce
olivový olej
čerstvě mletý pepř a sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Salát operte a nechte usušit, serdelky vymáčejte ze soli a vejce na čtvrt minuty povařte. V míse rozetřete polovinu sardelek s vychlazenými vejci plus hořčicí, worcesterem, octem, citronovou šťávou, nastrouhaným parmazánem. Dochuťte pepřem a solí. Za stálého šlehání postupně po kapkách přilejte půl hrnku oleje. Hotový dresink nechte zchladit a odležet. Poté připravte krutonky - nakrájejte bagetu na kostičky a orestujte na dvou lžících oleje s utřeným česnekem. Salát natrhejte na větší kousky do mísy, přidejte zbytek pokrájených sardelek, nasekané kapari a hobliny parmazánu. Opatrně promíchejte. Před podáváním zalijte dresinkem a přidejte krutonky