| Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Rybář | DWN.cz | Hromadné emaily | FormOffice | Omalovánky | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Caesar salát | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 římské hlávkové saláty | ||||||||
Popis: Salát operte a nechte usušit, serdelky vymáčejte ze soli a vejce na čtvrt minuty povařte. V míse rozetřete polovinu sardelek s vychlazenými vejci plus hořčicí, worcesterem, octem, citronovou šťávou, nastrouhaným parmazánem. Dochuťte pepřem a solí. Za stálého šlehání postupně po kapkách přilejte půl hrnku oleje. Hotový dresink nechte zchladit a odležet. Poté připravte krutonky - nakrájejte bagetu na kostičky a orestujte na dvou lžících oleje s utřeným česnekem. Salát natrhejte na větší kousky do mísy, přidejte zbytek pokrájených sardelek, nasekané kapari a hobliny parmazánu. Opatrně promíchejte. Před podáváním zalijte dresinkem a přidejte krutonky |