1/2 sáčku čočky
5-6 středních brambor
1/2 kg hovězího
1 větší mrkev
1 pórek
1 celý Masox
1 rajský protlak
1 lžička sladké papriky
troška octa
2-3 větší stroužky česneku
1-2 větší cibule
trochu hladké mouky
sůl
pepř
(chcete-li pálivý - trochu chilli)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme cibuli, na kterou dáme nakrájené hovězí. Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak a rozetřený česnek. Pak přidáme sladkou papriku (příp. ostrou) - promícháme a podlijeme vývarem nebo stačí vodou. Přidáme Masox a táhneme, než je maso měkké. Jsou-li obě směsi měkké, smícháme je a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Dochutíme solí, pepřem a trochou octa. Rozumně zahustíme moukou. Každý může jídlo vylepšit dle svého. Může užít jiné maso apod.