| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Email šablony | Rybář | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení | DWN.cz | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Domácí účto |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Vepřové maso Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Bavorské masové taštičky

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:50
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 3281x / 4x
Přidáno/změněno: 6.10.2014
Kategorie: - Maso - Vepřové maso
- Těsta - Knedlíky - Noky
- Příprava pokrmů - Oběd

Inredience:

Těsto:
42 g droždí (1 kostka)
500 g mouky a trochu na vál
120 g másla
1 vejce
1 ČLsoli

Náplň:
2 bílé cibule
150 g syrových vepřových řízků nebo zbytky pečeně
V2 svazku petrželky
2 PL slunečnicového oleje
2 PL vývaru
2 PL kysané smetany
1 ČL sušené majoránky
1 ČL sladké papriky
sůl
černý mletý pepř
1 vejce na potření




Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Se salátem jsou tyto masem a zeleninou plněné taštičky chutným hlavním jídlem.
Několik jich zmrazte; rozmrazené a krátce rozpečené
je můžete kdykoli později ihned podávat.

2 pečicí plechy (20 kousků)

V menším hrnku mírně zahřejeme 1) 150 ml vody. Rozdrobíme do ní droždí, zamícháme a necháme ho rozpustit. Mouku dáme do mísy.
2)Rozehřejeme máslo a necháme vychladnout, až je vlažné. Rozpuště¬né droždí, máslo, vejce a sůl přidáme k mouce. Hnětacími nástavci ponorného elektrického šlehače vypracujeme lepkavé těsto.
3
) Vál lehce posypeme moukou. Dáme na něj těsto a asi 10 minut ho rukama hněteme a tlučeme jím o podložku, až je pružné a přestává se lepit. Pak dáme těsto zpět do mísy a necháme přikryté kynout na teplém místě asi 30 minut.
4) Mezitím si připravíme náplň. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Řízek nebo zbytky pečeně nakrájíme na malé kostičky. Petrželku omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájíme najemno.
5
) Na pánvi rozehřejeme olej. Za stálého míchání na něm smažíme maso a cibuli, až cibule zesklovatí a maso ze všech stran zhnědne. Použijeme-li zbytky pečeně, přidáme je teprve teh¬dy, až je cibule sklovitá. Maso pak jen krátce s cibulí prohřejeme.
6
) Pánev odstavíme a do masové směsi vmícháme vývar, kysanou smetanu, petrželku, majoránku, papriku, sůl a pepř.
7) Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C, plynovou na stupeň 3-4). Plechy vyložíme
papírem na pečení. Na lehce pomoučeném vale těsto rozválíme na tloušťku 1 cm. Sklenkou vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Do středu každého dáme 1 ČL náplně.
Rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutku, který odložíme. Okraje těsta potřeme bílkem a přitiskneme k sobě tak, aby vznikl půlměsíc. Taštičky rozložíme na plech, potřeme je žloutkem a necháme 10 minut kynout. Pečeme je (každý plech zvlášť) 15 minut do zlatožlutá.
Taštičky z listového těsta :
místo kynutého těsta můžeme použít 300 g listového těsta.
Pláty listového těsta rozložíme vedle sebe na pomoučený vál a necháme rozmrazit.
Náplň:
Oloupeme 3 cibule a nakrájíme je na¬drobno stejně jako svazek pažirky. 250 g vepřového masa nakrájíme na drobné kostičky a prudce je opečeme na 2 PL oleje. K masu přidáme cibuli, pažitku, 20 g másla, 2 PL mouky, 150 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme. Pláty těsta položíme na sebe a rozválí¬me je. Vykrájíme kolečka podle popisu v základním receptu, naplníme je nádivkou, potřeme žloutkem a upečeme.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Bavorské masové taštičky:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Vepřové maso
Vepřové řízky s rumovým ananasem 18.10.
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Hustopečský kotouč 10.11.
Koleno na zelí 10.11.
Vepřové po kanadsku 10.11.
Maďarský kotlík 24.10.
Obědový pekáč 24.10.
Vepřové řízky plněné praženicí a houbami 24.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0525s norob)