|
Recept na Babiččiny dušené brambory v kapustě
|
|
|
| |
Postup přípravy:Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme rozškvařit na pánvičce, na ni přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přendáme do kastrolu – pokud jsme již nepřipravovali slaninu a cibuli přímo v něm. Také pokud děláme tohoto jídla méně, přendáme slaninu s cibulí do tukem vymazané misky, ve které budeme jídlo zapékat. Přidáme omytou kapustu (raději bez silných vnitřních os lupenů) nakrájenou na kratší nudličky, malinko podlijeme masoxovým vývarem, osolíme a necháme 5 minut dusit v horké troubě v otevřeném rendlíku (zapékací misce). Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kostky, přidáme ke kapustě, promícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme masoxem (aby ho byly asi 2 mm). Dusíme do změknutí všeho použitého asi 45 minut v horké troubě. Zhruba 10-15 minut před koncem dušení vmícháme rozetřený česnek a pepř. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat dopéct. Pokud by se nám zdálo jídlo příliš chudé, je nejlepší k němu uvařit uzená žebírka, případně opéci plátek masa nebo již upečené maso k němu ohřát.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Babiččiny dušené brambory v kapustě, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/babicciny-dusene-brambory-v-kapuste">Recept: Babiččiny dušené brambory v kapustě</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Babiččiny dušené brambory v kapustě:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|