| Zbrojní průkaz | Email šablony | Omalovánky | Domácí účto | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Počítej Kalorie | Rybář |
|
| ||||||||
Babiččiny dušené brambory v kapustě | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 600 - 750 g kapusty | ||||||||
Popis: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme rozškvařit na pánvičce, na ni přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přendáme do kastrolu – pokud jsme již nepřipravovali slaninu a cibuli přímo v něm. Také pokud děláme tohoto jídla méně, přendáme slaninu s cibulí do tukem vymazané misky, ve které budeme jídlo zapékat. Přidáme omytou kapustu (raději bez silných vnitřních os lupenů) nakrájenou na kratší nudličky, malinko podlijeme masoxovým vývarem, osolíme a necháme 5 minut dusit v horké troubě v otevřeném rendlíku (zapékací misce). Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kostky, přidáme ke kapustě, promícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme masoxem (aby ho byly asi 2 mm). Dusíme do změknutí všeho použitého asi 45 minut v horké troubě. Zhruba 10-15 minut před koncem dušení vmícháme rozetřený česnek a pepř. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat dopéct. Pokud by se nám zdálo jídlo příliš chudé, je nejlepší k němu uvařit uzená žebírka, případně opéci plátek masa nebo již upečené maso k němu ohřát. |