| Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babiččiny dušené brambory v kapustě


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.8.2014

Ingredience:

600 - 750 g kapusty
150 - 200 g anglické slaniny nebo podobného masa
1 velká cibule
6 větších brambor
5 - 6 stroužků česneku
pepř, sůl
kousek masoxu
100 - 200 g nastrouhaného sýra (nemusí být).

Popis:

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme rozškvařit na pánvičce, na ni přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přendáme do kastrolu – pokud jsme již nepřipravovali slaninu a cibuli přímo v něm. Také pokud děláme tohoto jídla méně, přendáme slaninu s cibulí do tukem vymazané misky, ve které budeme jídlo zapékat. Přidáme omytou kapustu (raději bez silných vnitřních os lupenů) nakrájenou na kratší nudličky, malinko podlijeme masoxovým vývarem, osolíme a necháme 5 minut dusit v horké troubě v otevřeném rendlíku (zapékací misce). Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kostky, přidáme ke kapustě, promícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme masoxem (aby ho byly asi 2 mm). Dusíme do změknutí všeho použitého asi 45 minut v horké troubě. Zhruba 10-15 minut před koncem dušení vmícháme rozetřený česnek a pepř. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat dopéct. Pokud by se nám zdálo jídlo příliš chudé, je nejlepší k němu uvařit uzená žebírka, případně opéci plátek masa nebo již upečené maso k němu ohřát.


Jít na recept Babiččiny dušené brambory v kapustě >>