Náplň:
750g tvarohu ve vaničce (je tekutější)
100ml rumu
100 g hrozinek
300 g tmavého třtinového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozinky namočíme v rumu, nejlépe den předem!
Všechny suroviny na těsto smíchejte a vypracujte hladké těsto, které rozdělte na dvě koule stejné velikosti. Nechte v chladničce nebo v mrazáku 15 min. ztuhnout.
Připravte si náplň. Rozklepněte vejce, oddělte žloutky od bílků ušlehejte tuhý sníh.
Tvaroh promíchejte s oběma druhy cukrů, přidejte žloutky a postupně vmíchejte sníh z bílků. Šlehačem ušlehejte hmotu do hladka. (Pokud byla málo tekutá, přidejte trošku mléka.)
Vmíchejte rozinky a můžete přidat ještě lžíci rumu.
Jednu polovinu těsta nastrouhejte na struhadle nahrubo a nasypte ji na plech vymazaný tukem. Rovnoměrně přilijte tvarohovou náplň, kterou posypte druhou polovinou nastrouhaného těsta.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30-40 minut na 165°C (horkovzdušná trouba).