| Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babiččin strouhaný koláč


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.4.2016

Ingredience:

400 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 změklé máslo(250g)
1 prášek do pečiva
1 vejce

Náplň:
750g tvarohu ve vaničce (je tekutější)
100ml rumu
100 g hrozinek
300 g tmavého třtinového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr

Popis:

Rozinky namočíme v rumu, nejlépe den předem!
Všechny suroviny na těsto smíchejte a vypracujte hladké těsto, které rozdělte na dvě koule stejné velikosti. Nechte v chladničce nebo v mrazáku 15 min. ztuhnout.
Připravte si náplň. Rozklepněte vejce, oddělte žloutky od bílků ušlehejte tuhý sníh.
Tvaroh promíchejte s oběma druhy cukrů, přidejte žloutky a postupně vmíchejte sníh z bílků. Šlehačem ušlehejte hmotu do hladka. (Pokud byla málo tekutá, přidejte trošku mléka.)
Vmíchejte rozinky a můžete přidat ještě lžíci rumu.
Jednu polovinu těsta nastrouhejte na struhadle nahrubo a nasypte ji na plech vymazaný tukem. Rovnoměrně přilijte tvarohovou náplň, kterou posypte druhou polovinou nastrouhaného těsta.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30-40 minut na 165°C (horkovzdušná trouba).


Jít na recept Babiččin strouhaný koláč >>