2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
1 větší cibule
200 g šunky nebo šunkového salámu
800 g zelených fazolek
400 g rajčat
celý pepř
sůl
bazalka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na dvou lžících olivového nebo slunečnicového oleje lehce osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku nebo šunkový salám a taktéž osmahneme, pak přidáme na asi 4 cm dlouhé kousky nakrájené zelené fazolky a zhruba 10 minut restujeme a opatrně mícháme (můžeme jenom protřepávat), tak aby kousky fazolků zůstaly vcelku, pak přidáme na kostky nakrájená rajčata a chvíli mícháme až rajčata změknou, podle chuti osolíme a přidáme nahrubo drcený černý pepř, můžeme přidat i kousek bazalky. Podáváme s černým nebo bílým chlebem, taktéž sklenka dobře vychlazeného lehkého bílého vína neuškodí.
Velmi dobrá lehká večeře.