1 kg brambor
1 lžička kmínu
3 cibule (150 g)
60 g slunečnicového oleje
150 g ementálského sýra
spetka mletého pepře
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
sůl
2 lžíce sekané pažitky nebo cibulové nati
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita. Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. Vše promícháme a hned podáváme. Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.