| Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení |
|
| ||||||||
Alpské brambory | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg brambor | ||||||||
Popis: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita. Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. Vše promícháme a hned podáváme. Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny. |