hovězí přední s husičkou cca 200gr.na osobu
1-2 kvalitní šťavnaté jablko
lehké bílé přírodní víno
zelený pepř
worchestershire sauce
salza rancheros
olivový olej
máslo
sůl.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
s hovězího nakrájím cca 2-cm plátky, lehce naklepu a špičkou nože propíchám - zakápnu worch.sauce, posypu rozdrceným zeleným pepřem, potřu olejem a nechám min 24-hod. odležet (lépe je dvojnasobnou dobu). oloupaná jablka zbavím jadřince. na rozpáleném sádle restuji plátky hovězího cca 4-5 minut na každé straně (nejlépe zatáhnout s obou stran) a pak až se na povrchu objeví šťáva obrátit a solit až před dohotovení, aby maso neztvrdlo!!! mezi tím na másle osmahnu asi 1cm vysoká kolečka z jablek, která podleji bílým vínem a přídám na každé kolečko lžíci salza rancheros. na porci masa položím jablko přeliji omáčkou s jablek a podávám nejlépe s americkými brambory. ( ty připravuji tak, že osušené na čtvrtky nakrájené brambory potřu olejem a griluji až sezlátnou v elektrickém grillu - možné také péci v troubě na najvyšší teplotě. podávám dále s ledovým salátem jen natrhaným na drobno a zákápnutým jak jinak olivovým olejem... nu a zapíjím tím bílým vínem - dobrou chuť !?! stanis