| Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | EET Účtenky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Pletení | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Contrée Côte au-dela de vin Pommé | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: hovězí přední s husičkou cca 200gr.na osobu | ||||||||
Popis: s hovězího nakrájím cca 2-cm plátky, lehce naklepu a špičkou nože propíchám - zakápnu worch.sauce, posypu rozdrceným zeleným pepřem, potřu olejem a nechám min 24-hod. odležet (lépe je dvojnasobnou dobu). oloupaná jablka zbavím jadřince. na rozpáleném sádle restuji plátky hovězího cca 4-5 minut na každé straně (nejlépe zatáhnout s obou stran) a pak až se na povrchu objeví šťáva obrátit a solit až před dohotovení, aby maso neztvrdlo!!! mezi tím na másle osmahnu asi 1cm vysoká kolečka z jablek, která podleji bílým vínem a přídám na každé kolečko lžíci salza rancheros. na porci masa položím jablko přeliji omáčkou s jablek a podávám nejlépe s americkými brambory. ( ty připravuji tak, že osušené na čtvrtky nakrájené brambory potřu olejem a griluji až sezlátnou v elektrickém grillu - možné také péci v troubě na najvyšší teplotě. podávám dále s ledovým salátem jen natrhaným na drobno a zákápnutým jak jinak olivovým olejem... nu a zapíjím tím bílým vínem - dobrou chuť !?! stanis |