|
Recept na Zavařené houby
|
|
|
| |
Postup přípravy:Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 min. odležet. Touto směsí naplníme skleničky přesnidávek 1 cm pod okraj. (Pozor! Použijte klasické skleničky se závitem, ne ty novější s jemným závitem)! Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme hladinu vody, měla by být těsně pod víčka a doléváme vařící vodou třeba z varné konvice. Při vytahování víčko mírně povolíme a upustíme trochu vzduchu a ihned zpět zatáhneme. Tím se uvolní ze skleničky přetlak a po vychladnutí perfektně drží, víčka při chladnutí lupou, to je známka, že víčko chytlo.
Takto zavařené houby nepřipomínají "omáčku" i když jste použili houby větší a měkčí. Nakrájené tvary zůstanou...
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zavařené houby, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zavarene-houby">Recept: Zavařené houby</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zavařené houby:
|