| Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Rybář | Zbrojní průkaz | Email šablony | Domácí účto | Hromadné emaily | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | DWN.cz |
|
| ||||||||
Zavařené houby | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: houby | ||||||||
Popis: Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 min. odležet. Touto směsí naplníme skleničky přesnidávek 1 cm pod okraj. (Pozor! Použijte klasické skleničky se závitem, ne ty novější s jemným závitem)! Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme hladinu vody, měla by být těsně pod víčka a doléváme vařící vodou třeba z varné konvice. Při vytahování víčko mírně povolíme a upustíme trochu vzduchu a ihned zpět zatáhneme. Tím se uvolní ze skleničky přetlak a po vychladnutí perfektně drží, víčka při chladnutí lupou, to je známka, že víčko chytlo. |