1 kg vepřové krkovičky
1/2 kg kysaného zelí
4 velké brambory
1 velká cibule
2 pl lžíce sádla
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na hrubé kusy. Cibuli nakrájíme na púl-kolečka a orestujeme ji na 2pl sádla do zlatova v pekáči v troubě.Přidáme pokrájené maso a orestujeme aby se zatáhlo(asi10 min.)Jemne osolíme, opepříme a podlejeme 1dcl vody.Pečeme při asi 200 stupních asi 1/2-hodiny. Potom přidáme propláchnuté kysané zelí,oloupané brambory(nakrájené na křížalky). Posolíme, opepříme, promícháme podlijeme deci vodou,zapékame asi 30-40 min.,nejlépe přikryté. Sem-tam se podíváme jestli se to nepřipaluje(popřípadě podlijeme vodou.Před koncem asi 10 min., odkryjeme promícháme, podle chuti upravíme a dopečeme odekryté.