500 g vepřové pečeně
olej
kari koření - "thajský typ"
200 g sojových klíčků
šlehačka
sojová omáčka
příloha (rýže, chléb, hranolky rajčatový salát atd.)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
500 g vepřové pečeně (nebo krkovičky bez kosti) zbavíme tuku a nakrájíme na nudličky. Přidáme 1 pol. lžíci oleje (nejlépe rostlinný nebo klasický stolní) a 1 pol. lžíci kari koření (nejlépe tzv. "thajský typ").
Dobře směs promícháme a na pánvičce zastáleho míchání (podklad - 1 pol. lžíce oleje) opečeme. Do měkkého masa přidáme cca 200 g sojových klíčků a cca 1 - 2 minuty ještě opékáme.
Na závěr zalijeme 2 - 3 pol. lžícemi šlehačky a 3 - 5 pol. lžícemi sojové omáčky. Krátce povaříme. Přílohy: dle chuti - chléb, rýže, hranolky - rajčatový nebo zelný salát apod.