0,5 kg tuřinu
0,3 kg bůčku
2 cibule
lžíce sádla
1/2 hovězího bujónu
drcený kmkín
mletý pepř,sůl
plnotučná hořčice
petržel
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tuřín omyjeme, oloupáme a nastrouháme nahrubo. Vložíme na drobně nakrájenou, na sádle zpěněnou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 lžíce plnotučné hořčice a zalijeme horkou vodou, v níž jsme rozpustili půlku bujonu.
Promícháme a na malém plameni dusíme doměkka. Tekutina musí být odpařená, ale tuřín nesmíme rozvařit. Na talíře dáme hromádky dušeného tuřínu a na to položíme kousek doměkka uvařeného, opepřeného bůčku.
Sypeme petrželkou a podáváme s bramborem nebo chlebem.