italské těstoviny z tvrdé pšenice-1 bal.(500g) např.penne či farfale
olivový olej
3 cibule
250 g balkánského sýra
1 konzerva sušených rajčat (stačí od firmy Emko)
150 g šunky
150 g moravského uzeného
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente a slijeme. Během vaření těstovin si připravíme omáčku:
Na pánvi na troše olivového oleje (může být i pomače)osmažím na drobno nakrájenou cibulku, prídám na kostičky nakrájenou šunku a moravské uzené. Vše orestuji a do toho nadrobím balkánský sýr, který nechám rozpustit, aby vznikla hustá omáčka, do které přidám pokrájená sušená rajčata a nechám prohřát.
Hotovou omáčkou zaliji těstoviny a promíchám.
Je to chutná alternativa jednoho italského receptu, kde jsem poměrně drahý italský sýr nahradil sýrem balkánským s velmi dobrým chuťovým výsledkem . Dobrou chuť.