1 kg vepřového masa
2 sklenice halali výrobce hamé babice
0,2 kg anglické slaniny
sušené brusinky (dobré jsou i zavařené ).
jako přiloha houskový knedlík
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
2 dni dopředu protáhneme maso ( 1 kg vepřového masa nejlepší vepřová kyta,ale může být i vepřová plec vysoká.Taky je dobrá vepřová krkovička nebo kotleta -vykostěná.)
slaninou a v přiměřené nádobě zalijeme 2 sklenicemi Halali. Maso arestujeme na 0,1 l oleje ,Dolejeme z nádoby kde jsme nechali v chladnu nejlépe v ledničce maso naležet,a to nálevem Halali spolu se zelenimou a necháme 1 hod.povařit .V Halali je veškeré koření a sůl proto už nesolíme.Maso vytáhneme potřeme olejem a dáme péct do trouby.Rozvařenou zeleninu spolu se štávou rozmixujeme.Dohustime šlehačkou a 2 polévkovými lžicemi hladké mouky.