300gr vepřové panenky
1 cibule
olej
jedna sklenička kapari ve sladkokyselém nálevu
1 šlehačka
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřovou panenku lehce naklepeme, posolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.Opečeme na oleji na pánvičce nebo použijeme grilovací pánev.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme kapari, sůl, pepř a lehce podusíme.Zalijeme šlehačkou a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.Maso na talíři zalejeme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem.
kapari
Hledám na internetu možnosti použití kapari v české kuchyni. Recept s vepř. panenkou se mi nejvíce zamlouvá, protože je jednoduchý na přípravu a stylově čistý. Nedávno jsem se vrátila z Francie, kde jsem pracovala v kuchyni specializované na mořské plody.Připravovali jsme tam např. rejnoka s kapari a to kapari se jen povařilo krátce v másle a opečenou rybu jsme tím horkým máslem s kapari přelili až na talíři.Příloha byl mocca šálek rýže a kousek citronu. Rýži jsme ozdobili jemně nasekanou čerstvou petrželovou natí a přidali jsme trošičku listového salátu.
Napsal: Dagmar dne 7.9.2010 18:07:20
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Steak z vepřové panenky s kapari omáčkou: