4 plátky z roštěnce nebo kýty (po 150 g)
30 g másla
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
1 cibule(drobně nasekaná)
30 ml hovězího vývaru
2 lžíce worcesterské omáčky
1lžíce citronové šťávy
nasekaná petrželová nať
sůl
pepř
3 polévkové lžíce koňaku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Plátky masa položíme mezi mikroténové sáčky a naklepeme na sílu 5 mm.Osolíme je.Na velké pánvi rozehřejeme v oleji máslo.Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé straně opečeme dohněda. Sejmeme z pánve a přikryjeme aby nevychladly. Na pánev vložíme cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty upravujeme. Plátky vrátíme na pánev a flambujeme. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.
Flambování - v malém kastrolku opatrně ohřejeme koňak, zapálíme a steaky jim na pánvi nebo talíři polijeme