Na omáčku:
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1 citronu
1 lžíce pomerančové kůry
1 lžíce citronové kůry
60g medu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Šťávu z pomerančů a citronu, obě najemno nastrouhané citrusové kůry a med promícháme a svaříme na mírnem ohni v kastrůlku na hustší omáčku.
Necháme vychladit.
Pomeranče oloupeme a odstraníme bílo slupku. Nakrájíme je na tenká kolečka a rozložíme po celém talíři vedle sebe. Plátky pokapeme vychlazenou pomerančovou omáčkou, posypeme nasekanými piniemi a podáváme ozdobené jogurtem a lístky meduňky.
Tip: Jahodové carpaccio. Jahody přelijte zálivko z medu, bylzamikového octa, olivového oleje a za poprašte mletým pepřem.