100 g instantních nudlí
300 g cukr krupice
1 ks banánu
2 ks ananasu na kolečka
50 g kešu ořechů (příp. vlašských ořechů)
lžíce oleje
4 lžíce bílého vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Instantní nudle přelijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát, scedíme a necháme okapat na sítku. V pánvi rozehřejeme olej, zasypeme cukrem a za stálého míchání rozpustíme na světlý karamel. Ztlumíme oheň, vhodíme několik ořechů, vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do studené vody, stejně tak i kolečka ananasu a banánu. Do zbylého karamelu vlijeme víno, vsypeme nudle, prohřejeme a na talíři ozdobíme ovocem v karamelu a ovocnou omáčkou.
TIP: ovoce z karamelu uchytíme nejlépe mezi dvěma hůlkami nebo kleštičkami, pozor při manipulaci - karamel má velmi vysokou teplotu a i kapka může způsobit popáleniny!