0,5kg vepřového plecka
5 dkg másla
5 dkg sádla
jedno větší kyselejší jablko
dvě zelené papriky
tři středně velké cibule
čtyři rajčata
dvě lžíce rozinek naložených v rumu
Koření:
cayenský pepř
karí
zázvor
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
-maso nakrájíme na kostky
-máslo a sádlo rozpálíme osmahneme
-přidáme nahrubo nastrouhané jablko,cibuli nakrájenou na půlkroužky a jemně pokrájenou papriku
-přidáme koření a dusíme
-asi po třiceti minutách přidáme oloupaná pokrájená rajčata a dodusíme
-krátce před ukončením dušení přidáme do pokrmu rozinky namočené v rumu
-pokud je to nutné zahustíme kukuřičným škrobem
-Příloha-dušená rýže