1 kg mletého masa
500 g uzených žebírek
300 g rýže
500 g rajčat
1 cibule
2 vejce
2 velké kapusty
rajský protlak
hovězí bujón
kečup
200 g polohrubé mouky
olej
sůl
česnek
majoránka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jednu kapustu nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce, společně s uzenými žebírky.Druhou kapustu spaříme, vykrojíme košťál a oddělíme jednotlivé listy. Z mletého masa, vajec soli, pepře a zpola vařené rýže připravíme směs, kterou kapustové listy plníme. Zavinuté listy pak vložíme na žebírka s pokrájenou kapustou, přidáme rajský protlak, kečup a rozdrobený bujón. Podlijeme vodou, poklademe nakrájenými rajčaty a vše dusíme pod poklicí do měkka. Plněné kapustové listy vyjmeme a ostatní nakrájenou kapustu se šťávou zahustíme jíškou. Povaříme a podáváme.