|
Recept na Pikantní grilované žebírka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Rozhorúčte si rúru na 170°C.
Rebierka zospodu opaprikujte, okoreňte a osoľte. Rebierka vložte do rúry a jemne prikryte alobalom. Mierte pečte asi jednu hodinu.
Zatiaľ si pripravte omáčku: na panvici zmiešajte kečup, mušť, pomarančovú šťavu, hnedý cukor (med), cesnak, Worcesterskú omáčku, papriku, horčicu, kmín, zázvor a škoricu.
Na miernom ohni priveďte do varu. Varte, nezakrývajte, opatrne miešajte, pokým sa chute dobre premiešajú asi 15 minút. Dajte bokom.
Pripravte oheň v grile. Okoreňte rebierka opatrne s čiernym korením a dochuťte soľou, položte na naolejovaný gril. Rebierka natrite omäčkou a nemusíte ňou šetriť. Grilujte pokým sa nekaramelizuje, 8 - 10 minút. Otočte, natrite opäť s omáčkou a grilujte do chrumkava, kým sa neskaramelizuje omáčka, takisto asi 8 až 10 minút.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Pikantní grilované žebírka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/pikantni-grilovane-zebirka">Recept: Pikantní grilované žebírka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pikantní grilované žebírka:
|