1-1,5 kg brambor
1 lžička kmínu
hrst piniových jader
4 snítky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl a hrubě mletý pepř
150 ml bílého vína
sojová omáčka na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Brambory dobře omyjeme a vydrbeme kartáčkem a uvaříme v osolené a okmínované vodě skoro doměkka, asi 10-15 minut.
Slijeme a brambory vložíme do zapékací misky. Posypeme piniovými oříšky, tymiánem, zakapeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, dokud jadérka nezezlátnou, a potom podlijeme trochou vína a ještě chvíli pečeme. Nakonec šťávu dochutíme podle potřeby sojovou omáčkou a mletým pepřem a podáváme.
Tip
Šťávu můžeme dochutit worcestrovou omáčkou a místo vína podlít vývarem. Brambory můžeme péct i syrové, před pečením je ale propíchneme vidličkou.